Маленькі першокласники!

Маленькі першокласники!
Маленькі першокласники!

четвер, 10 березня 2016 р.


     До професії вчителя з повагою ставилися в усі часи. Мабуть, тому, що вчитель – це не просто високоосвічена людина, а насамперед той, хто вміє передати свої знання іншим, пояснити незрозуміле, знайти ключ до здібностей кожного учня.
  
    Для того, щоб когось навчити чогось, треба самому досконало розбиратися в цьому, бути готовими відповісти на будь-яке питання. До того ж, вчителеві часто доводитися відповідати й на питання, що не стосуються його предмету, тому його кругозір має бути широким. А ще вчителеві необхідні такі якості як витримка, терплячість, дружелюбність.
    
       Бути вчителем дуже відповідально, бо він для учнів взірець у мисленні та поведінці. Мало того, що вчитель має досконало знати той предмет, що він викладає, він має вміти навчити. Кожна дитина у класі має зрозуміти матеріал. А діти всі різні, тому вчителеві так необхідно бути уважним до кожного. Він повинен знайти підхід до усіх, зацікавити їх у своєму предметі, показати його важливість та корисність у житті учнів. При цьому вчитель має з повагою ставитися до індивідуальності учня, не принижувати його, навіть ставлячи двійку. 
      Такого вчителя обов’язково люблять учні, уважно слухають та з інтересом виконують завдання.
       
       Бути вчителем - це нелегка та кропітка робота. Дляя того, щоб вчити дітей, їм теж треба вчитися, але в три рази більше. 

   У цьому блозі ви знайдете багато корисної інформаціїї, розробки та матеріали для уроків, виховних заходів та роботи з батьками у початкових класах.